Graduierte Studenten

NameTitel Jahr
Boateng, TeddySociocultural characteristics of edible but underutilized plant species consumption inthe region of Turkana - Kenya(Zusammenfassung)2023
Egerter, BiancaUntersuchung zur Bedeutung der Digitalisierung im Rahmen des Ergänzungsangebots für Nebenerwerbslandwirte in Baden-Württemberg(Zusammenfassung)2023
Kaum, ArianeOrganisationsformen und solidarische Prinzipien in der solidarischen Landwirtschaft(Zusammenfassung)2023
Pasquini, JohannesAuswirkungen aktueller gesellschaftlicher Herausforderungen auf die Weiterbildung von Kleingartenverbänden in Deutschland. Eine Bestands- und Bedarfsuntersuchung.(Zusammenfassung)2023
Selensky, FriederikeCan the success of a biodiversity advisory service be emproved through cooperation with nature conservation actors? An evaluation of the EIP Biodiversity Project Hellwegbörde of the NRW Chamber of Agriculture(Zusammenfassung)2023
Adebowale, EstherCompetencies of extension professionals to provide services for agricultural producers under COVID-19 restrictions in Oyo State, Nigeria(Zusammenfassung)2022
Iskandarov, NursultonDehkan Farmers' Perception on the Greenhouse Farming Innovation in Urtabulok, Uzbekistan(Zusammenfassung)2022
Khan, Muhammad WaleedSmall-scale farmers use of mobile-based farm advisory services - study on behaviour intention and information gaps in Sindh, Pakistan(Zusammenfassung)2022
Levine, HannahInstitutional Barriers for Young Generation Entrants into the Agricultural Sector in the U.S.(Zusammenfassung)2022
Medrano Alvarado, RamónThe AKIS of the organic Agricultural Sector in Guanajuato, Mexico; Characterization and Analysis(Zusammenfassung)2022
Sherpa, Pasang NgimaFarmers' attitude and perception towards organic farming in Solukhumbu, Nepal(Zusammenfassung)2022
Ulrich, DominikGründe für eine Mitgliedschaft in Gewässerkooperationen aus landwirtschaftlicher Sicht - Eine Bewertung ökologischer und ökonomischer Faktoren(Zusammenfassung)2022
Grosjean, NataliiaThe role of Extension services in supporting Ukrainian farmers to enter the EU market of organic goods(Zusammenfassung)2021
Zaitseva, DarynaSynergy of Science, Art, and Entertainment in the science-communication project "Bio-Eco Cosmo Cat"(Zusammenfassung)2021
Albrecht, MirjamEvaluierung des Betriebs-Checks für landwirtschaftliche Betriebe. Beratungsqualität und Beratungserfolg aus Sicht der teilnehmenden Landwirte 2017 und 2018(Zusammenfassung)2020
Koch, KarlottaConsumer attitudes towards processed organic food(Zusammenfassung)2020
Müller-Cyran, PiaPolitical uncertainty perceived by pig fattering farmers - a comparison between different production systems in Baden-Württemberg, Germany(Zusammenfassung)2020
Reuter, DanielaUngekärte Nachfolge bei landwirtschaftlichen Familienbetrieben(Zusammenfassung)2020
Gangadhar Holaikar, Pavan RajKnowledge and Perception of farmers on Solar Irrigation Pumnps (SIPs) in Gadag District, Karnataka State, India(Zusammenfassung)2019
Kovacs, NinaGetting a Feel for It - Tacit Knowledge of Austrian Newcomers to Farming, An Exploratory Study(Zusammenfassung)2019
Moldt, ColinDemonstrationsbetriebe des integrierten Pflanzenschutzes in Baden-Württemberg(Zusammenfassung)2019
Neef, JulianLivelihood Changes of Resettled Communities in the Koh Kong Province, Cambodia(Zusammenfassung)2019
Reitemeier, MarenFeasibility of food waste reduction options in the context of urban Sri Lanka(Zusammenfassung)2019
Lin, WanyaThe contribution of ICT 3D animation to improving nutrition knowledge and behavior in Ghana(Zusammenfassung)2018
Naikoba, DianaFarmers’ perceptions and opinions of the implementation process
of food securing innovations in Tanzania
(Zusammenfassung)2018
Prömper, MartinHofgemeinschaften in Baden-Württemberg(Zusammenfassung)2018
Röhrl, MiriamHerausforderung Hofübergabe - Gründe für das Scheitern und Lösungsansätze aus der Sicht von Beratern(Zusammenfassung)2018
Weishaar, BenediktBetriebs-Check: Eine Analyse wie Einstiegsberatung in Baden-Württemberg mit der Landwirtschaft kommuniziert wird(Zusammenfassung)2018
Bender, LauraThe use of indigenous knowledge in nutrition communication The example of pastoralist communities in Turkana County, Kenya(Zusammenfassung)2017
Benke, Anna PiaPotential der Vorzugsmilcherzeugung in Deutschland – Eine qualitative Studie zum möglichen Erhalt eines ursprünglichen Lebensmittels(Zusammenfassung)2017
Boyarintseva, OlgaMutual interdisciplinary understanding as a key characteristic of learning in heterogeneous student groups(Zusammenfassung)2017
Euting, LisaPsychosoziale Belastungen und Burnout in der Landwirtschaft(Zusammenfassung)2017
Geipel, Anne-Lisa GabrieleEine Evaluation der landwirtschaftlichen Einstiegsberatung „Betriebs-Check“ des Landes Baden-Württemberg im Regelbetrieb(Zusammenfassung)2017
Polonska, OlgaTHE “AMBER RUSH” IN RIVNE OBLAST, UKRAINE: case study on the natural resource conflicts (from the perspective of artisanal miners)(Zusammenfassung)2017
Seelbach, SophiaSolidarische Landwirtschaft - Neue Wege auf dem Hagenhof(Zusammenfassung)2017
Zimmer, LisaLandwirtschaftliche Direktvermarktung mit Hilfe von Automaten Eine Untersuchung der Kommunikation zwischen Landwirt und Kunde über die Schnittstelle Automat(Zusammenfassung)2017
Arndt, MoritzLandwirtschaftliche Beratung in Baden-Württemberg: Eine Strukturierung der Inanspruchnahme mithilfe von Experteninterviews(Zusammenfassung)2016
Becker, JessicaTransparenz im Lebensmittelmarkt: Eine Verbraucherbefragung über die Relevanz der Transparenz beim Kauf von Fleisch in Bezug auf Tierwohl(Zusammenfassung)2016
Fuss, AlexandraMulti-actor approaches in organic plant breeding(Zusammenfassung)2016
Schaal, CarlosRaumnutzungskonflikte: Akzeptanz von Flüchtlingsheimen im Ländlichen und Städtischen Raum(Zusammenfassung)2016
Schroth, MarisaSolidarische Landwirtschaft entsteht Untersuchung zum Gruppengeschehen in der Aufbauphase der Solawi Hopfenhof(Zusammenfassung)2016
Schweiss, RebeccaBeratung.Zukunft.Land. („Beratung 2020“): Die Bioland Beratungsdienst GmbH Erste Erfahrungen und Bewertungen zur neuen Beratungsförderung(Zusammenfassung)2016
Slavikova, SaraAwareness and Level of Adaptation to Climate Change among Farmers in Romania. Social Empirical Study of Small Farmers in Northeast Romania(Zusammenfassung)2016
Wein, ManuelMenschen mit besonderem Betreuungsbedarf als Mitarbeiter in landwirtschaftlichen Familienbetrieben Wirtschaften im Spannungsfeld zwischen sozialem Engagement und ökonomischem Nutzen(Zusammenfassung)2016
Wolter, MiriamKonzepte zur Koordination von landwirtschaftlichen Beratungsangeboten in Baden-Württemberg(Zusammenfassung)2016
Zinsu, Emmanuel KofiRice Farmers Perception on Soil Quality Indicators and Fertility Management in the Volta Region of Ghana: Reconciliation with Scientific Evidence(Zusammenfassung)2016
Gölz, KatjaBeratung 2020: Der Betriebs-Check (Betriebliche Standortanalyse) Die Testphase im Fokus(Zusammenfassung)2015
Mehić, ŽanaSocial and Ecological Relevance of Home Gardens: The Case of Slovenia(Zusammenfassung)2015